Op 9 december 1980 wordt door een afvaardiging van de SPORTRAAD onder voorzitterschap van Hans van Breemen en een afvaardiging van de Gemeente Oosterhout onder leiding van Sportwethouder Piet Schriek besloten de Sportkampioenen 1980 te huldigen. Via het bureau Welzijnszaken zou worden nagegaan aan welke kwalificatie Sportkampioenen moesten voldoen. Eugene Winthagen kreeg hiervoor de opdracht en leiding.

Op 7 juli 1981 vond de eerste huldiging van de Sportkampioenen van 1980 door Burgemeester Mater plaats. Vanaf deze datum vonden de huldigingen van de Sportkampioenen tot 1992 plaats in het Gemeentehuis.

Vanaf 1993 werden vanwege bezuinigingen, onder leiding van Sportwethouder Jan Schoenmakers, de voorbereidingen getroffen om de organisatie van de huldiging van Sportkampioenen te laten organiseren door een Stichting die met een structurele bijdrage van de Gemeente Oosterhout en met Sponsoring van het bedrijfsleven voortaan de organisatie op zich zou nemen van het jaarlijkse SPORTGALA.

Dit jaarlijkse SPORTGALA vind vanaf 1993 plaats in Theater de Bussel.

Het eerste SPORTGALA bestuur bestond uit:

  • Jim Krijnen Voorzitter
  • Bert van Ham Secretaris
  • Joop Borremans Penningmeester (tevens vertegenwoordiger van de Nominatiecommissie)
  • Jan Schoenmaker Bestuurslid (als vertegenwoordiger van de Gemeente Oosterhout)
  • Eugene Winthagen Bestuurslid (eveneens als vertegenwoordiger van de Gemeente Oosterhout).

In de loop der jaren is het Oosterhoutse SPORTGALA gegroeid naar een niet meer weg te denken evenement. Mede dankzij het Oosterhoutse Bedrijfsleven lukt het, het Bestuur om jaarlijks een kwalitatief hoogstaand SPORTGALA te organiseren voor al die Oosterhoutse Sporters en Vrijwilligers. Hiervoor staat garant het huidige bestuur.

Het volgende SPORTGALA is alweer in de maak…..