Afgelopen vrijdag 27 januari 2017 werd het Sportgala 2016 weer gehouden. Het werd een daverend succes!

Thema van dit Sportgala was: ”Wij houden van onze sporters”. Dit thema was spontaan naar voren gekomen tijdens het eerste oriënterend gesprek van het bestuur met Sander Hendrix, producent/regisseur van (inter)nationale regie- en showproducties.

Het Sportgala 2016 werd een feestelijke uitreiking van de diverse sportprijzen, binnen een spelprogramma waarbij er een mooie interactie ontstond tussen twee teams van de genomineerde kampioenen met als teamcaptains Emile van Rooij en René van Bijnen en de zaal. De bezoekers in de zaal werden voorzien van een blauwe en een oranje boa en dienden als ondersteuning voor de twee teams. Gestreden werd om de hoofdprijs van de avond een echte “Oosterhoutse kaneelstok”.

De opening van het Sportgala werd verricht door voorzitter Ron Paulissen die eenieder bedankte die bijgedragen heeft aan het welslagen van dit Sportgala. Een bijzonder woord van dank ging hierbij uit naar de gemeente en sponsors, die het elk jaar toch weer mogelijk maken om van het Sportgala een in de regio uniek sociaal-maatschappelijk gebeuren te maken. Daarna kon het feest beginnen met een schitterend optreden van D’Junelle van de Bussel en Femke de Bont. Gedurende de avond volgden nog optredens van Oosterhouts zangtalent Matthijs Koning en twee groepen van De Dansfabriek.

De avond werd aan elkaar gepraat door presentator Rens Merkelbach, geassisteerd door zijn side-kick Toine van de Hoven.

De winnaars van de avond:

  • Sportman 2016: Max Pennings van turnvereniging Turnlust uit Geertruidenberg
  • Sportvrouw 2016: Noa Jansen van wielervereniging Breda
  • Sportploeg 2016: de meiden A1 van het beachhandbalteamvan OHC’01.
  • Talent van het jaar: Jason Noordam van All Stars BMX Nederland, het jeugdteam van wielerverenging De Jonge Renner en D’Junelle van Bussel van de Mind, Body & Soul School of art uit Amsterdam.
  • Sportstimuleringsprijs: Mark Cohen, keeper van het G-team van hockeyvereniging MHC De Warande.
  • De algemene sportprijs van de gemeente Oosterhout: Rein Lambregst vanwege zijn verdienste als vrijwilliger o.a. bij PromOosterhout.

De nazit in de foyer van De Bussel met een optreden van Matthijs Koning kan als geslaagd en gezellig worden omschreven.  Over de datum van het Sportgala 2017 wordt nog nagedacht, maar het zal in ieder geval in januari 2018 zijn.

Verslag sportgala 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *